A

Inspirerande arbetsdag på Coligo med Andreas Stenhall

Här är första intervjun i Coligos återkommande serie som handlar om att ge en inspirerande inblick i medarbetarnas arbetsdag. Först ut är Andreas Stenhall, Principal Digital Workplace Architect and Advisor tillika Microsoft MVP i 10 år.

Berätta om ditt arbete de senaste två veckorna!

Jag har gjort massor med olika saker! Jag arbetar en del med Coligos rådgivningstjänst som går ut på att ge kunderna rådgivning och hjälp att staka ut vägen framåt. Vi jobbar med roadmaps och mål och ser till att rätt saker görs i rätt ordning för att nå målet. Det är otroligt spännande och vi etablerar nu en modell för att placera kunderna på kartan som utgör den moderna it-arbetsplatsen.

En annan sak som sticker ut är att jag föreläst i två sessioner i den otroligt populära användargruppen System Center User Group (SCUG), och även om jag själv inte jobbar med System Center-produkterna längre så handlade mina sessioner där om alla relevanta nyheter i Windows 10 och nyheterna i AutoPilot och Intune. Jag konstaterade att det var sex år sedan jag föreläste på SCUG-dagarna senast och det var ett kärt återseende och en ära att få vara där!

Andreas Stenhall föreläser på System Center User Group (SCUG) i april 2019.
Andreas Stenhall föreläser på System Center User Group-dagarna (SCUG) i april 2019. Foto: Jörgen Nilsson

Coligo har även hunnit med att samla medarbetarna i en konferens i Rom som ägde rum över en långhelg. Interna sessioner om olika ämnen har vidgat mina vyer och jag har lärt mig massor med tips och tricks, exempelvis i Teams men också för att skapa bättre presentationer i PowerPoint. Det är fantastiskt roligt att jobba med otroligt kompetenta medarbetare.

Jag lär mig massor av mina fantastiska kollegor på Coligo, tillsammans sitter vi på en enorm styrka och kompetens.

– Andreas Stenhall

Förutom alla dessa roliga saker så är det för min del mycket fokus på modern hantering av enheter och modern säkerhet i mitt vardagliga konsultande. Den nya världen öppnar många dörrar men gör det samtidigt svårare att veta vilken väg man ska gå. Det var enklare förr, då kunde man göra saker på ett sätt, nu kan man göra saker på ofantligt många fler sätt och då gäller det att välja rätt väg och sätt.

På vilket sätt bidrar du till att skapa nytta hos dina kunder?

Det handlar mycket om rådgivning och att bygga en långsiktig plan mot definierade mål, kortsiktiga såväl som långsiktiga, och att implementera förändringar som är till nytta för verksamheten och men också för IT.

Att våga säga nej och utmana kunderna i sitt tänkande är något jag triggas av för det föder intressanta dialoger som ger väldigt konkreta saker att arbeta vidare kring.

Vad ser du fram emot härnäst?

Förutom alla spännande saker som händer i det vardagliga arbetet så kommer jag att delta på Ignite the Tour som Microsoft kört runt om i världen och nu har turen kommit till Stockholm. Jag kommer att vara på plats och i egenskap av MVP kommer jag att vara i Modern Desktop-utställningsytan till vissa delar av den två dagar långa konferensen. Har du vägarna förbi så kom gärna och säg hej!

Några avslutande tips eller reflektioner?

Se till att ha koll på allt det nya, vill man veta vad den nya moderna världen innebär för Windows 10 så har Coligos experter tagit fram en unik kurs för det. Kursen fyller snart ett år och jag kommer att leda nästa kurstillfälle i Stockholm i mitten av maj. Läs mer om kursen hos Addskills Cornerstone.

Vi jobbar också med förändringsledning och att maximera nyttan av de verktyg man redan har. Vi på Coligo konstaterar också att många för att ta ett vanligt scenario har migrerat till Office 365 som en ren teknisk migrering och därmed går miste om själva nyttan. Här hjälper vi till att förändringsleda och få till förändring i arbetssätten vilket ger verklig nytta för våra kunder.

————–

Kontakta Coligo

Om du vill veta mer om våra tjänster eller vill vara en del av Coligos härliga team, kontakta oss eller kolla in våra lediga tjänster!