Uncategorized

Inspirerande arbetsdag på Coligo med Fredrik Brännvall

I Coligos återkommande serie som handlar om att ge en inspirerande inblick i medarbetarnas arbetsdag har turen nu kommit för Fredrik Brännvall, en av Coligos collaborationexperter som brinner för och jobbar mycket med Teams, både med tekniken men också användarnära.

Berätta om ditt arbete de senaste två veckorna!

Jag är mitt i ett Teams-projekt som ska lanseras globalt om en vecka. Senaste tiden och just nu fokuserar jag på att ta fram slutanvändarmaterial i form av filmer och instruktioner och kör webinar för användarna internt. Syftet med det är att användarna får en språngbräda in i hur Teams fungerar och hur det kan förbättra deras dagliga arbete.

Eftersom man hos kunden har haft specifika problem med att förstå var i nätverket man haft problem med Skypemöten- och trafik så har jag använt Power BI genom att samla loggning från Skype och sedan visualisera hur varje regionalt kontor ser ut på en världskarta. Man ser väldigt tydligt hur de olika regionala kontoren mår och hjälper till att identifiera nätverksproblem. Det har också skapat en efterfrågan på fler rapporter om massa andra saker.

Ett exempel på det är en där användarna kan se hur deras fysiska plats site mår ur ett nätverksperspektiv. Exempelvis kan användarna själva se om platsen är i planeringsfasen att få uppgraderat Wifi eller att ökning av internetkapacitet har gjorts eller ska genomföras inom kort. Under tiden den fysiska platsen har kända problem så får man rekommendationer utifrån förutsättningarna, exempelvis använd nätverkskabel istället för Wifi för att få bättre stabilitet och kvalitet i Skype-samtalen och mötena.

På vilket sätt bidrar du till att skapa nytta hos dina kunder?

Det stora är att få vara med och ändra hur ett stort bolag kan samarbete och kommunicera med varandra på ett mycket bättre sätt än vad man kan idag.

Vi har också infört ett nytt koncept med att rulla ut programvara som en del av Teams-utrullningen. Utrullningen sker globalt, men inte vid en fast tidpunkt för alla i världen utan dynamiskt så att utrullningen följer solens uppgång i de olika länderna.

Frågan från kunden är då “varför har vi inte alltid rullat på det här sättet tidigare”. Vissa länder i andra delar av världen har varit åsidosatta och ibland bortglömda, men nu får alla den IT de förtjänar.

Jag är med och förändrar inte bara beteendet hos slutanvändarna utan även på IT-avdelningen i och med att vi kommer med nytt tänk i hur man kan införa nya tjänster.

Hur stöttar Coligo dig i kompetensutveckling och din leverans till dina kunder?

Jag känner att jag får bästa möjliga stöttning till min egen kompetensutveckling, exempelvis att jag med planering kan ta arbetstid till att studera. Av tidigare erfarenhet så är just detta en ynnest att kunna få ihop livspusslet och att man inte förväntas sköta sin kompetensutveckling helt utanför arbetstid.

Annars att jobba i en miljö med kollegor som har extremt vassa kunskaper inom sina respektive områden så kan man alltid ställa en fråga och få bra svar tillbaka, inga frågor är dumma.

Kompetensdelningskulturen är hög vilket är nyckeln till framgång. Vi är Coligor, vi är ett team, några av oss älskar Teams!

Vad ser du fram emot härnäst?

Vi håller nu på med en Teams-bot, för att efter utrullningen ytterligare driva nyttjande och ge tips och tricks till slutanvändarna via Teams. Det är en helt ny kommunikationskanal till användarna som är mer personlig, det vill säga att man får ett chattmeddelande istället för ett tråkigt mail.

Snart börjar också utrullningen av Teams i början av maj. Samtidigt drar vi igång arbete med Live events, broadcasttjänsten i Office 365. En annan spännande sak är att vårt multi-geolocation-arbete ska dra igång!

Några avslutande tips eller reflektioner?

Det är mycket kul att jobba extremt tätt med Microsoft, både lokalt och mot Redmond, vad gäller Teams. Det är en ynnest att kunna påverka och se till att Teams blir så bra som det bara kan för användarna!

————–

Kontakta Coligo

Om du vill veta mer om våra tjänster eller vill vara en del av Coligos härliga team, kontakta oss eller kolla in våra lediga tjänster! Läs om fler inspirerande arbetsdagar på Coligo.